فرش کهنه نما چیست و چه مزایایی دارد؟

فرش کهنه نما چیست و چه مزایایی دارد؟

از آنجا که فرش کهنه نما به فرش هایی با قدمت بالا بسیار شباهت دارد بسیار قابل توجه است و از جمله فرش هایی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. بسیاری از مشتریان فرش به فرش کهنه نما شده و فرش هایی که در آن ها شدت رنگ کاهش یافته است و کهنگی وجود دارد، علاقه نشان می دهند. به همین دلیل کسانی که در صنعت فرش فعالیت دارند، فرش کهنه نما را از فرش نو و جدید تهیه می کنند و با استفاده از روش های خاصی که به آن اشاره می شود اقدام به کهنه نما کردن فرش می کنند.

در میان فرش ها، فرش های دستباف قدیمی و در اصطلاح کهنه از ارزش بالایی برخوردار هستند. فرش های دستباف برخلاف فرش های ماشینی هر چقدر بیشتر از عمر آنها بگذرد و در اصطلاح هرچقدر پاخور آن بیشتر باشد قیمت و ارزش بیشتری پیدا خواهند کرد و مشتریان بیشتری نیز خواهند داشت.

فرش کهنه نما چیست؟

از آنجا که فرش های دستباف کهنه بسیار ارزشمند هستند و قیمت بسیار بالایی هم دارند کسانی که در صنعت فرش فعالیت می کنند از فرش کهنه نما به عنوان جایگزین فرش هایی با قدمت بالا استفاده می کنند. کهنه نما کردن فرش نه تنها امروزه رایج است در گذشته نیز رواج داشته است.

در واقع فرش کهنه نما به فرشی گفته می شود که از روش های مختلفی به منظور دادن جلوه کهنه به فرش استفاده می شود در این روش ممکن است که رنگ اولیه فرش کم رنگ شود و یا اقداماتی انجام پذیرد که قسمت هایی از فرش ساییدگی بیشتری داشته باشد و به اصطلاح پاخور آن بیشتر باشد.

در حال حاضر فرش کهنه نما مشتریان زیادی دارد و کسانی که این نوع از فرش ها را خریداری می کنند با علم و آگاهی از این که فرش کهنه نما در روندی غیر طبیعی تهیه شده است برای خرید فرش کهنه نما اقدام می کنند. این نوع فرش ها به سبب زیبایی خاصی که دارند جلوه ویژه ای را به منازل می بخشند.

فرش کهنه نما در ایام گذشته هم مورد توجه بوده است و بسیاری از کسانی که فرش دستباف نو داشتند و از رنگ خام و زننده آن خوششان نمی آمد برای کهنه نما کردن فرش اقدام می کردند. روشی که در گذشته برای بدست آوردن فرش کهنه نما استفاده می شد بسیار آسان بود برای همین منظور فرش را در کوچه، بازار و محل هایی که پر رفت و آمد بود زیر پای رهگذرها قرار می دادند و یا در جلوی آفتاب پهن کرده و یا به وسیله آب، خاکستر و چوبک فرش را شستشو می کردند تا فرش کهنه نما بدست بیاید در حال حاضر نیز از روش ها جدیدی در کنار روش های سنتی برای کهنه نما کردن فرش ها استفاده می شود.

دواشور کردن فرش چیست؟

به یکی از روش هایی که برای تهیه فرش کهنه نما استفاده می شود، عمل دواشور کردن گفته می شود. در حال حاضر دواشور کردن یکی از مهم ترین روش هایی است که برای همین منظور استفاده می شود. در این روش از هیپوکلریت کلسیم که یک ماده شیمیایی است و در اصطلاح تجاری به آن سود و پودر سفید گری نیز گفته می شود برای دواشور کردن فرش استفاده می شود به این روش کلرینه کردن نیز گفته می شود و زمانی که از آن استفاده می شود الیاف و پشم فرش با از دست دادن فلس های خود حالت صیقلی پیدا می کند.

هم اکنون عمل دواشور کردن فرش بیشتر برای فرش های صادراتی انجام می شود و تجاری که در زمینه فرش فعالیت می کنند برای این که به فرش ها ارزش بیشتری ببخشند آن ها را دواشور می کنند تا فرش کهنه نما را صادر کنند.

فرش کهنه نما

مزایای فرش کهنه نما

فرش کهنه نما مزایای زیادی دارد و به همین دلیل است که روز به روز بر مشتریان آن افزوده می شود. فرش کهنه نما مختص به ایران نیست و در کشورهای اروپایی نیز مشتریان زیادی دارد و در اصطلاح لاتین به آن وینتج نیز گفته می شود. فرش کهنه نما به علت ظاهر و جلوه ای که دارد به فرش های دستباف قدیمی بسیار مشابهت دارد و برای استفاده در منزل بسیار مناسب است و به منزل اصالت خاصی می بخشد.

۱- اندازه و دوام مناسب فرش کهنه نما

فرش کهنه نما در حال حاضر به عنوان یکی از انواع فرش ها در صنعت فرش محسوب می شود و در طرح ها و اندازه های مختلفی تولید می شود تا سلیقه تمامی مشتریان را تحت پوشش خود قرار دهد. به همین دلیل شما با توجه به محلی که می خواهید فرش کهنه نما را استفاده کنید می توانید اندازه مورد نظر را انتخاب کنید و از این لحاظ هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت. با توجه به این که این فرش ها برای تبدیل شدن به فرش کهنه مراحل سختی را می گذرانند معمولا از انواع فرش هایی هستند که از دوام و عمر طولانی برخوردار هستند.

۲-فرش کهنه نما برای دکوراسیون کلاسیک

استفاده از فرش کهنه نما در دکوراسیون منزل بسیار مورد توجه است. کسانی که به دکوراسیون های کلاسیک علاقمند هستند به طور معمول فرش های دستباف و کهنه نما را به سایر فرش ها ترجیح می دهند. استفاده از فرش کهنه نما در واقع همان زیبایی را به منزل خواهد بخشید که فرش های دستباف می بخشند. این نوع از فرش ها به دلیل این که از وزن پایینی برخوردار هستند برای شست و شو نیز بسیار راحت می باشند.

مزایای فرش کهنه نما صادراتی

عمل کهنه نما کردن و دواشور کردن فرش بیشتر در مورد فرش هایی که برای صادرات هستند انجام می پذیرد و از دلایل و مزایای این عمل می توانیم به موارد ذیل اشاره داشته باشیم:

  • خریداران فرش های کهنه نما چنین تصور می کنند فرش هایی که کهنه نما شده اند از عمر طولانی و استقامت بالایی برخوردار هستند و به مانند فرش های دستباف کهنه رنگ ها دارای هماهنگی هستند.
  • ممکن است که یک فرش دارای رنگ های تند باشد و یا مواد به کار رفته در آن نامرغوب باشد ، هنگامی که برای کهنه نما کردن فرش اقدام می شود عیب های فرش چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
  • اجناس دسته دوم و کهنه که برای صادرات انتخاب می شوند از بخشودگی هزینه های گمرکی برخوردار هستند که این قانون شامل فرش های کهنه نما نیز می شود.
  • از تسهیلات که برای تعرفه ترجیحی ورود کالا که برای بعضی از کشورها وجود دارد نیز می توانید استفاده کنید.

روش های تهیه فرش کهنه نما

همان طور که گفته شد از گذشته های دور برای تهیه فرش های کهنه نما اقدام می شده است و در این بین از روش هایی استفاده می شده است که امروز نیز از آن ها در کنار روش های جدید استفاده می شود. مهمترین روش برای کهنه نما کردن فرش موارد ذیل هستند:

  • فرش با استفاده از ترکیب آب ، چوبک و خاکستر شسته می شود که حالت قلیایی دارد.
  • از هیپوکلریت کلسیم که یک ترکیب شیمیایی می باشد و نام تجاری آن سود و پودر سفید گری است برای کلرینه کردن استفاده می شود. البته استفاده از آن در اندازه ای است که به فرش آسیبی نرسد.
  • برای تهیه فرش کهنه نما یک روشی که وجود دارد و از بقیه روش ها ارزشمندتر است این است که آن را در زیر آفتاب و یا محل های رفت و آمد قرار می دهند تا به سبب پاخوردن کهنه شود. استفاده از این روش یک روش طبیعی است و موجب می شود که فرش به مرور زمان کهنه شود و ارزش آن نیز بیشتر خواهد بود.

فرش کهنه نما دستباف

فرش کهنه نما دستباف ( Vintage Carpet ) از آنجایی که شدت رنگ کمتر و کهنگی خاصی در آن وجود دارد مورد پسند بسیاری افراد واقع شده و چون شباهت بسیاری به فرش هایی با قدمت بالا دارد نگاه های زیادی را به خود جلب کرده است.

وینتیج یک اصطلاح فرانسوی بوده و به لوازم عتیقه ای که عمر آنان بالای بیست سال است اطلاق می شود. از این رو فرش هایی را که همانند فرش های عتیقه ظاهری کهنه دارند فرش وینتیج یا فرش کهنه نما گویند.

کسانی که در صنعت فرش فعالیت می کنند با ایجاد تغییراتی در فرش نو، رنگ اولیه را کم رنگ تر نموده و گاهی اوقات کاری می کنند تا بخشی از فرش ساییدگی پیدا کند و در نتیجه مشابه فرش های کهنه به نظر برسد.

مزایای فرش کهنه نما دستباف

ماندگاری و عمر بالا: فرش دستباف کهنه نما دارای طول عمر بالایی بوده و می توان سالیان سال از آنها استفاده نمود

تنوع رنگ بالاتنوع رنگ در فرش دستباف وینتیج بسیار بالا بوده و شما می توانید به راحتی با هر قسمت از منزل خود به راحتی آن را هماهنگ سازی

وزن سبک: یکی دیگر از مزایای فرش کهنه نما وزن سبک آن بوده و اینکه می توان به راحتی آن را جابجا و حمل و نقل نمود.

فرش وینتیج یا کهنه نمای دستباف جایگاه ویژه ای برای طراحان مدرن و کلاسیک و نیز عموم مردم دارد. این نوع فرش گاهی بر اساس سبک بوهو (Boho Style) به کار می رود. به طور کلی افرادی که به دکوراسیون های سنتی و قدیمی و یا کلاسیک علاقمند هستند می توانند تنوع انتخاب بالایی در میان فرش دستباف وینتیج داشته باشند.

افرادی هم که خواهان دکوراسیون مدرن هستند می توانند با تغییر ساختار کلیشه ای مدرن و بهره گیری از یک فرش دستباف وینتیج فضای منزل خود را عوض کرده و حال و هوایی تازه به ارمغان بیاورند. همچنین می توان با استفاده از فرش دستباف کهنه نما در یک منزل مدرن ترکیبی از زندگی سنتی و مدرن ایجاد کرد.

یک دیدگاه